Oefenkamp Bevers

Afgelopen weekend 30 en 31 maart was een heel spannend weekend voor de bevers. We hadden onze allereerste oefenkamp. Om 17.00 uur kwamen alle bevers die meededen aan de oefenkamp aan en na de opening hebben we onze slaapplaatsen ingericht. De bevers hebben zelf een plekje uitgezocht en hun bed klaargemaakt.

Ondertussen was Bas Bos heerlijk pannenkoeken aan het bakken. Met nog een beetje spanning bij de bevers zijn er niet heel veel pannenkoeken gegeten. Nadat iedereen was uitgegeten zijn we een rondje om de Menkemaborg gaan wandelen, dit hebben we gedaan omdat dit een oefenkamp was om te oefenen voor NPK, en daar gaan de bevers ook een hike lopen. We wouden klein beginnen vandaar een klein rondje.

Eenmaal weer terug bij het clubgebouw hebben we de bevers geïnstalleerd op de banken en was het tijd voor een film, “de smurfen en het verloren dorp”. Dit was een zeer geslaagd idee, we hebben de bevers de hele film niet gehoord. Met een zakje chips was het feest natuurlijk helemaal compleet. Toen de film voorbij was heeft Bas Bos haar gitaar er nog even erbij gehaald en hebben de bevers nog even gedanst en sommige hebben nog op de gitaar gespeeld.

Daarna was het lampje bij sommige bevers toch echt wel een beetje uit. Dus tanden poetsen en de slaapplek opgezocht. Wij als leiding zijn zo ontzettend trots op de bevers ze hebben namelijk de hele nacht in de tent geslapen en de eerste bever werd pas om 8.00 uur wakker. Om 9.00 uur hebben we ontbeten. Na het ontbijt hebben de bevers hun slaapplaats weer netjes opgeruimd. Inmiddels was het al 10.00 uur dus alweer tijd om te gaan sluiten.

We kijken vol trots terug op een zeer geslaagd oefenkamp en hebben enorm veel zin in het volgende oefenkamp!

Dit vind je misschien ook leuk...